Erzsébet Napközi –Tábor 2020. 08. 10 – 14. (Rózsa utca) „Felfedezők a Rózsa utcán”

A Madách utcában zajló táborral párhuzamosan a Rózsa utca épületében 19 gyermek részvételével szerveztük meg az Erzsébet- Napközi tábort. Több gyermek már az előző héten is részt vett a táborban, így az ismerkedéssel nem kellett időt eltölteniük a tanulóknak. Hétfőn megnéztük a rajzfilmet a koronavírussal kapcsolatban és hétfőn került sor a játékos angol oktatásra is, White – Czibula Anikó (Alfa nyelviskola) tartott a gyerekeknek játékos, mozgásos angol foglalkozást. Mindenki aktívan vett részt a programon. Köszönjük Anikónak a lehetőséget!

A hét során a gyerekek játékos sportfoglalkozásokon vehettek részt, kipróbálták a capoeirát, a jogát, és nagy örömmel vettek rész az akadálypálya – ugrálóvár foglalkozáson, ahol nagyokat szaltózhattak. A kézműves foglalkozások során fakanalat festhettek, gyöngyöt fűztek, karkötőt készítettek, elkészítettek csoportonként egy – egy plakátot az egészséges életmód témában. Nagyon népszerű volt a ping – pongozás, a labdázás, és a tollasozás is. Mindenki talált magának kedvére való elfoglaltságot.

Kedden délelőtt ellátogattak a békéscsabai Gabonamúzeumba, és játszottak egy nagyot az új, megnyitott játszótéren, majd vissza dottóztak. Szerdán egy napot töltöttek el a Nimród Lovastanyán. Ahol lovagoltak, trambulinoztak és egy nagyot fürödtek. A pénteki napon kirándulást tettek Gyulára, megtekintették az Almásy – Látogatóközpontot, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, elkészítettek egy a régről ismert Grófok, főurak, arisztokraták játékai közül a vesszőparipát.

A táborzáró beszélgetésen a gyerekek elmondhatták, hogy mi tetszett nekik a héten. Örömmel tapasztaltuk, hogy mindenki talált magának elfoglaltságot, és sok élménnyel gazdagodott.

no images were found