2021/2022 TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

III. KORCSOPORT – ATLÉTIKA TÖBBPRÓBA

Az Erzsébethelyi Általános Iskola III. korcsoportos diákjai közül Kiss Attila, Péter László, Fridl Károly, Boldis László, Knyihár Boldizsár és Nagy Levente a 16. helyről várhatta az Atlétika Többpróba Országos Döntőt.
A Győrbe vezető hosszú út ellenére, tanulóink felkészülten és nagy lelkesedéssel várták a 2022.05.29.-én megrendezett sporteseményt. Versenyzőink minden tudásukat beleadva teljesítették végig a többpróba versenyszámait, így az országos versenyre kijutott 24 csapatból a 12. helyezést sikerült elérniük.
Többpróba csapatunk versenyzői, akikre büszkék lehetünk:
Atlétika Többpróba Országos Döntő – 12. helyezés
Péter László
Fridl Károly
Kiss Attila
Boldis László
Knyihár Boldizsár
Nagy Levent
e

Egyéni összetett verseny eredményei (21 300 versenyzőből)

Kiss Attila – 25. helyezés
Nagy Levente – 61. helyezés
Boldis László – 75. helyezés
Knyihár Boldizsár – 85. helyezés
Péter László – 115. helyezés
Fridl Károly – 125. helyezés

Felkészítő testnevelők: Marton-Laurinyecz Éva, Baloghné Aradszki Gyöngyi, Debreczeni Dezső

IV. korcsoportos Egyéni és Váltófutó Pályabajnokság, Győr

Időpont 2022. május 25.

Iskolánkat Kuba Boglárka mellett még 2 tanuló is képviselte az országos döntőn.
Mohácsi Dávid 300 m síkfutás megyei bajnoka kisebb sérüléssel vállalta a versenyt. Nagyon fegyelmezetten odatette magát, nagyon szépen futott és a 17. helyezést ért el a nála egy évvel idősebbek közt.

Kerekes Zsombor 100 m síkfutásban állt a rajthoz. A Megyei Bajnokságot magabiztosan nyerte így képviselhette iskolánkat az Országos Döntőn. Az atlétákkal teletűzdelt mezőnyben, nagyon szoros versenyben 12.23 idővel a 20. helyezést érte el, ami igazán szép teljesítmény.

Gratulálunk a fiúknak!

Felkészítők: Mészár Tamás, Debreczeni Dezső

Akire büszkék vagyunk…

2022. 05.28-án a felnőtt magyar női röplabda válogatottban újoncként debütált iskolánk volt tanulója, KERTÉSZ PETRA.

Petra, 20 éves kora ellenére kezdő játékos volt, és a szövetségi kapitány elismerően nyilatkozott róla!

És ha visszatekintünk:

Már kisgyermek korában felfigyeltünk ügyességére, mozgékonyságára és szorgalmára. A „Nagy vagy!” című televíziós sportvetélkedő döntőjébe jutott iskolai csapatunk tagja volt, pedig akkor még csak negyedik osztályba járt.

Iskolánkban kezdett röplabdázni, de hamar bekerült a BRSE első számú korosztályos csapataiba. Többször kapott meghívót az utánpótlás válogatott csapatokba, és tagja volt a 2018-ban a Röplabda Európa-bajnokságra kijutó U17 csapatnak is.

Jelenleg a BRSE felnőtt Extraligában szereplő csapatának liberó játékosa.

Büszkék vagyunk Rá, mert kitartása, szorgalma, alázatossága nem mindennapi. A sport mellett a tanulást is fontosnak tartja, jelenleg egyetemi tanulmányai mellett a legmagasabb szinten röplabdázik.

További sok siker kívánunk, Petra!

                                                                                                 Kucseráné Szabó Mária

2021/2022 TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

IV. KORCSOPORT – EGYÉNI ÉS VÁLTÓFUTÓ PÁLYABAJNOKSÁG

A leány magasugrás döntője izgalmas versenyt hozott.

Kuba Boglárka, – Erzsébethelyi Általános Iskola, Békéscsaba – jó formában érkezett a versenyre. Melegítésnél első kísérletre ugrotta a 130, 135 és 140 cm magasságot.

A versenyt 130 cm-en kezdte. 140 cm-en hullámvölgy következett, a 3. kísérletre szép technikával, magasan vitte a 140 cm-et, 145 cm-t 1. kísérletre hozta. Következő magasság 149 cm volt. 2. kísérlete nagyon szép ugrás volt, jóval a léc felett úszott, bal láb sarkával lehúzta a lécet. 3. kísérletnél közel került a léchez. Egyéni csúcs ugyan nem sikerült, de kimagasló eredmény az erős mezőnyben a IV. helyezés. A verseny igen szoros volt, 2. és 3. helyezett 149 cm -t, ill. 1. helyezett 153 cm-t ugrott.

Boglárka felkészítője és testnevelője Buzásné Laurenczy Melinda, a döntőre való felkészülésünket és versenyünket segítette Adorján László, amit ez úton is köszönünk!

Bronzérem a Diákolimpián

2022.03.31-én csütörtökön rendezték meg a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Megyei döntőjét a Békéscsabai Röplabda Akadémián.
Iskolánk csapata nagyon izgalmas szettek után a III. helyen végzett.
Játékosok: Hermeczi Bernadett, Gajdács Lina, Kuba Boglárka, Tomasovszki Dóra, Suti Tünde, Kósa Nikolett, Zsilinszki Klaudia és Czabai Daniella. Kísérő pedagógus: Sinkáné Kiss Anikó.