Amikor a mesék találkoznak a Zöld pecséttel egy Fűszerkertben…

Akár egy igazi mese kezdete is lehetne, de nálunk ez a Madách utcán, a valóság. ÖKO iskolaként részt veszünk a Zöld pecsét programban, ami keretet ad nevelési törekvéseinknek.

Szeptember 8-án, az Olvasás világnapján kezdtük el népmesés programsorozatunkat iskolánk Fűszerkertjében, közösségi térként használva azt.

Szeptember 30-áig – a Magyar népmese napjáig- délutánonként rendszeresen várják pedagógusaink egy-egy mese meghallgatására iskolánk apraját-nagyját.

Szeretettel invitálunk mindenkit szeptember végéig egy levendula illatú mesére!

Ez a tanév is jól kezdődik!

Kovács Ármin 4. b osztályos tanulónk, a Békés Megyei Könyvtár „Weöres Sándor 3D-ben” elnevezésű alkotópályázatán I. helyezést ért el a Kövirózsa című vershez készített diorámájával.

A kiállított pályaművek az év végéig megtekinthetők a könyvtárban!

Véget ért a kick-box szakkör a Rózsa után!

2022/2023 as tanévben szép számban, lelkesen jártak edzésekre iskolánk alsós tanulói ahol az alap kick-box mozgás mellett, önvédelmet, esés technikákat tanulhattak! Célunk, hogy akiknek lesz kedve, később egyesületi szinten is kipróbálhassák magukat a versenyeken. 

Utolsó edzésen az éves munka értékelése volt,  aminek végén minden harcos aranyérmet kapott a teljesítményért! 

Jövőre folytatjuk!
Jó pihenést a nyári szünetre!

Debreczeni Dezső

Bennalvós évzáró osztálybuli

A 2. a osztály tanulóival és Dürgő Anita tanító párommal gondoltunk egy merészet: olyan bulit szervezünk, ami után nem otthon, hanem mindenki a tornacsarnokban tölti az éjszakát. A szülőkkel közös, jó hangulatban telt esti szalonnasütés után mindenki megágyazott magának a szertárból kihordott szivacsszőnyegekre, ki hálózsákot terített le, ki takarót, párnát hozott magának. De ezzel még nem ért véget a nap. Csapatokat szervezve, sötétben, a liget fái között „BÁTORSÁG PRÓBA” következett: zseblámpa segítségével kellett az előre elhelyezett állomásokat megtalálni. Az izgalmas játék után „nomád” tisztálkodás, lefekvés, meseolvasás volt a program. Senkit nem kellett ringatni, pár perc múlva csak a szuszogást lehetett hallani. Igaz, hogy 5 óra felé már a fele társaság ébredezett. A reggeli vajas, mézes, lekváros kenyér, tea volt, mindenki jó étvággyal evett. A délelőtti számháború, medvevadászat és cukoreső után 10 óra felé mindenki hazament. Reméljük, hogy a közösen megélt kalandok, a csapatjátékok, az együtt töltött idő örök élmény marad mindenkinek! Bármelyik osztályt szívesen látjuk – akár csak szalonnasütésre is – a fűszerkertben kialakított közösségi helyen!                                                                                         Kovácsné Szatyin Ildikó