A Vasárnapi Iskola Alapítvány találkozója Békéscsabán

A minden évben megrendezésre kerülő találkozóját tartotta szeptember 16-18. között Békéscsabán a Vasárnapi Iskola Alapítvány. Ezen alkalmak keretében a magyarországi településekről kijáró kollégák számolnak be az elmúlt év munkájáról, sikereiről. Intézményünk pedagógusai közül néhányan (Buzássy Béla, Gajdács Tiborné, Patonai Beáta, Kovácsné Szatyin Ildikó) már 17 éve utaznak a romániai szórvány magyar települések gyermekeihez havi rendszerességgel foglalkozásokat tartani. Így mi is jelen voltunk a három nap programjain. Fényképes beszámolónk összeállításában Buzássy Béla tanár úr működött közre, ami szintén itt tekinthető meg. A szombat délelőttöt színesítette Böjte Csaba látogatása, aki gondolatait osztotta meg velünk. A nagyszalontai gyermekotthon kis lakói műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Az alapítvány munkáját adományokkal, gyűjtési akciókon való részvétellel  a pedagógusokon kívül iskolánk tanulói és szüleik is több alkalommal támogatták.

Az alapító, Benkei Ildikó, a Kossuth Rádió szerkesztő riportere is elismeréssel nyilatkozott a csabai pedagógusok munkájáról.