Fenntarthatósági témahét (Rózsa utca)

“A Föld képes kielégíteni minden ember szükségletét, de minden ember kapzsiságát már nem.” Gandhi

A témahetet az iskolarádióban elhangzott műsorral indítottuk, amiben felhívtuk a gyerekek figyelmét a Földünket veszélyeztető tényezőkre.

A fenntarthatósági témahét és a HAPPY-hét keretében az alábbi programokat szerveztük:

TeSzedd!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár nyolcadik alkalommal valósult meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei. Ebben az évben is csatlakoztunk ehhez a mozgalomhoz. A gyermekek és a felnőttek nagyon lelkesen, aktívan tevékenykedtek: 6 helyszínen: iskola udvara és előkertje, környező utcák, Rózsa utcai sportpálya, Veres Péter utcai liget és játszótér, Jézus Szíve Katolikus Templom és a Jaminai Orvosi Rendelőintézet környezete, Kresz Park, Erzsébet lakópark melletti füves-fás terület.

no images were found

Kollabor és
és „E-kütyü” gyűjtőverseny

Az elmúlt évben városunkban megnyílt a KOLLABOR közösségi alkotótér és élménypedagógiai központ. Iskolánk csatlakozott a kezdeményezéshez, ennek kapcsán több alkalommal gyakorlati foglalkozásokat szerveztek tanulóinknak. A rendhagyó órák keretében többek között a műanyagok természetbarát újrahasznosítási lehetőségével ismerkedhettek meg tanulóink.

Aktívan részt veszünk a PontVelem használtelem és „E-kütyü” gyűjtőversenyében. Az előző évekhez képest rekord mennyiségben sikerült összegyűjteni használtelemeket és már elhasználódott elektronikai eszközöket. Megyei szinten elsők vagyunk a használtelem gyűjtésben és második helyezéssel folytatjuk az „E-kütyü-k” gyűjtését.

A Víz Világnapja

A Víz Világnapja alkalmából a Rózsa utcai telephelyen a testnevelés munkaközösség, vizes feladattal igyekezett színesebbé tenni a testnevelés órákat. A „mentsd meg a vizet” feladatban egy pohár vízzel kellett az iskolakört (750 m) teljesíteni, úgy hogy a lehető legtöbb víz megmaradjon a pohárban.

Délután pedig egy látványos flashmobbal készültünk, ahol az épület összes diákja a H2O kémiai képletet rakta ki a sportpályára és egy rövid zenés koreográfiára együtt mozogtak.